Kuyt: "Been kan Feyenoord kampioen maken"

Liverpool-aanvaller Dirk Kuyt en trainer Mario Been hebben een gezamenlijke droom: kampioen worden met Feyenoord. De Katwijker is van mening dat Been in staat is om de Stadionclub binnen afzienbare tijd de eerste landstitel sinds 1999 te bezorgen.

"Ik ken Mario goed, we hebben veel telefonisch contact. Tijdens die belletjes hebben het wel eens over spelers, maar ook over hoe alles werkt bij Liverpool," vertelt Kuyt aan Sportweek. "Hij is leergierig, net als ik. Ik denk dat hij Feyenoord kampioen kan maken. Komend seizoen nog niet. Al geloof ik wel dat deze selectie met twee goede aankopen erbij weer bovenin kan meedoen."

Kuyt, door Liverpool-manager Rafael Benítez recentelijk nog Mr. Duracell genoemd, heeft een hoge pet op van Been. "Mario kan spelers beter maken. Dat heeft hij bij Excelsior en NEC bewezen. Hij brengt plezier. Is iets heel belangrijks. Genieten van het spelletje, voetbal niet te moeilijk maken, de druk eraf halen; juist in de Kuip is dat van levensbelang."

Zowel Kuyt als Been wil één ding per se bereiken. "Kampioen worden met Feyenoord is een droom van ons beiden. Dan is het geen maand maar een jaar feest in Rotterdam. Nee, hij heeft me niet gevraagd om terug te keren. Hij weet dat ik voorlopig niet klaar ben bij Liverpool."

"Ik weet dat ik altijd welkom ben bij Feyenoord. Dat doet me goed. Toen ik er speelde, kwamen tegenstanders met bibberende beentjes naar de Kuip. Die tijd moet weer terugkeren. Daar zou ik in de toekomst graag mijn steentje aan bijdragen."