'Ribéry blijft bij Bayern München'

Bayern München blijft bij zijn standpunt: sterspeler Franck Ribéry zal niet vertrekken bij der Rekordmeister. Voorzitter van de Duitse club Karl-Heinz Rummenigge zegt dit tegen het medium Bild.

Rummenigge vertelt dat voorzitter van Real Madrid Florentino Perez en één van zijn adviseurs bij Bayern hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Ribéry. "Dat hebben wij van de hand gewezen, omdat we wij niet van plan zijn om Ribéry te verkopen," aldus de preses van de Zuid-Duitsers.

"Perez heeft geen geld geboden, maar er zijn clubs die dat wel hebben gedaan," aldus Rummenigge, die zegt dat Chelsea zich gemeld heeft voor de Fransman. Ook Manchester United en FC Barcelona hebben belangstelling getoond voor Ribéry.

Bij Bayern is men echter niet van plan te zwichten voor de avances uit Spanje en Engeland. Rummenigge hierover: "Het gaat niet om het geld. Er wordt altijd de indruk gewekt dat Bayern de prijs wil opdrijven en dan bij een bepaald bedrag Franck wil laten gaan. Ik zeg het nog een keer in heldere taal: Wij willen dat Ribéry blijft."