Uitslag Verenigde Staten - Italië

Italië heeft haar eerste wedstrijd in de Confederations Cup gewonnen. Het team van bondscoach Marcello Lippi was in Pretoria met 1-3 te sterk voor de Verenigde Staten.

In een harde, maar verder rustig verlopen wedstrijd was de Verenigde Staten in het eerste half uur zeker niet de mindere van wereldkampioen Italië. Het team van Bob Bradley moest na een overtreding van Ricardo Clark op Gennaro Gattuso met tien man verder. Italië leek door een eigen doelpunt van Jonathan Bornstein, maar de Verenigde Staten had mazzel dat Mauro Camoranesi buitenspel liep. Giorgio Chiellini haalde voor rust nog een van de Amerikanen in eigen strafschop gebied neer en Landon Donovan faalde niet vanaf elf meter.

Na de pauze moest Italië komen en dat deed het ook. Giuseppe Rossi was de vervanger van Gattuso en hij maakte zijn invalbeurt direct waar door de gelijkmaker aan te tekenen. Na ruim 70 minuten spelen was het Daniele De Rossi die Tim Howard voor de tweede maal de gang naar het net liet maken. Nadat Sacha Kljestan de kans op de gelijkmaker had laten liggen schoot Rossi met zijn tweede goal de Italianen naar een veilige 3-1 voorsprong.

Karakteristieken

Verenigde Staten - Italië 1-3
41’ Donovan (pen.) 1-0