Barendrecht wint landelijke amateurbeker

Barendrecht heeft vanmiddag in Schelluinen de landelijke amateurbeker gewonnen. De zaterdaghoofdklasser was met 3-1 te sterk voor eersteklasser LRC Leerdam.

Barendrecht had de finale bereikt door eerst de districtsbeker West II te winnen. Vervolgens klopte men Go-Ahead Kampen met 6-0 in de kwartfinale en Harkemase Boys werd in de halve finale met 5-1 verslagen. LRC Leerdam, dat kampioen werd in de eerste klasse C van de zaterdagamateurs, won de districtsbeker Zuid I. In de kwartfinale won men bij Groene Ster met 1-4, terwijl op eigen veld met 2-1 van DOVO werd gewonnen in de halve finale. De finale werd gespeeld in Schelluinen, omdat de velden van zowel LRC als Barendrecht eruit liggen.

Barendrecht kende een droomstart toen Jeroen van Wetten al na twee minuten de 1-0 maakte. De ploeg liet enkele kansen op meer liggen, waarna LRC zich terugknokte in de wedstrijd. Pas na rust kregen de Leerdammers hiervoor de beloning, toen Willem Looijen de 1-1 achter doelman Edwin van Zwieteren kopte.

In de spannende slotfase raakte Looijen nog de paal, waarna Barendrecht het duel besliste. Alexander van Dommelen strafte aarzelend verdedigen meedogenloos af en in extra tijd maakte Van Wetten met een fraaie lob zijn tweede goal. De 29-jarige speler bepaalde de eindstand in zijn laatste wedstrijd als voetballer, die hem via Meerburg, ADO Den Haag, RBC Roosendaal, Noordwijk, DOTO en ASWH bij Barendrecht bracht, op 3-1.

Barendrecht mag als bekerwinnaar komend seizoen strijden om de Supercup. Hierin ontmoet de ploeg van succestrainer Jack van den Berg de landskampioen. Volgende week wordt bekend of dat Rijnsburgse Boys of WKE zal zijn.

Submitter:  Bron: FOK!sport