Grabsch wint tijdrit in Dauphiné, Evans leidt weer

Bert Grabsch is er in geslaagd om de vierde rit in de Dauphiné Libéré, een tijdrit over 42,4 kilometer, op zijn naam te schrijven. Cadel Evans gaf zeven seconden toe op de winnaar en werd tweede. David Millar werd derde en deed er nog eens 32 seconden langer over.

Robert Gesink had kort de snelste tijd in handen. De renner van Rabobank liet namelijk 53 minuten en negen seconden noteren. De tijd van Grabsch was echter anderhalve minuut sneller dan die van de Nederlander.

Onder meer Millar, Vincenzo Nibali, Sébastien Rosseler en Frantisek Rabon deden er alles aan om de tijd van Grabsch te kraken, maar zij slaagden er niet in. Ook Evans beet zich stuk op de tijd van de Duitser, maar kwam er uiteindelijk wel het dichtste bij.

Niki Terpstra, die met de leiderstrui aan de tijdrit begon, kende een ongelukkige etappe. De renner, die in dienst van Team Milram rijdt, kwam namelijk ten val en moest de rit op zijn gewone wegfiets voltooien. Uiteindelijk gaf hij ruim vijf minuten toe op Grabsch.

Evans zal morgen, als in de Dauphiné Libéré de langste rit op het programma staat, van start als leider in het algemeen klassement. Stef Clement is de best geklasseerde Nederlander en vinden we terug op de zesde positie. Hij heeft een achterstand van één minuut en 33 seconden op de Australische leider.


Uitslag vierde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Bert GrabschTeam Columbia00:51,26
2Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,07
3David MillarTeam Garmin+ 0,39
4Frantisek RabonTeam Columbia+ 0,40
5Alberto ContadorAstana+ 0,44

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Cadel EvansSilence-Lotto11:16,19
2Alberto ContadorAstana+ 0,45
3Bert GrabschTeam Columbia+ 0,48
4Frantisek RabonTeam Columbia+ 1,07
5David MillarTeam Garmin+ 1,09