[LMS] Protest Peugeot tegen bodywork Audi

Peugeot heeft een protest ingediend tegen de homologatie van de Audi R15 TDI van het Audi-fabrieksteam. Het bodywork zou niet volgens de reglementen zijn.

Volgens het Franse team zouden er illegale aerodynamische elementen op het bodywork zitten. Het team wil dan ook meer duidelijk omtrent de regels hierover. "Het lijkt er inderdaad op dat de Audi R15, in de samenstelling zoals deze technisch gekeurd is, niet voldoet aan artikel 3.6.2 van de technische reglementen. Het stuk wat de twee voorvleugels bij elkaar brengt en de toevoegingen aan de binnenkant van de voorvleugels zijn hier de oorzaak van", aldus Peugeot.

"Het enige doel van deze elementen is het genereren van meer downforce en moeten dus als aerodynamische elementen gezien worden waardoor ze onder artikel 3.6.2 vallen. Dit artikel staat deze elementen niet toe."

Volgens teambaas Olivier Quesnel had het bedrijf al eerder dit probleem voorgelegd bij de organisatie tijdens de 12 uur van Sebring. Wanneer de stewards niet in het voordeel van Peugeot zullen besluiten, zal het team naar de FIA stappen. "Wij hebben het dossier op tijd ingediend en we werden verzekerd dat er voor Le Mans naar gekeken zou worden. Ik wil wel benadrukken dat onze aanpak constructief is en niet destructief. Wij willen duidelijkheid rondom het probleem, zodat wij in de toekomst duidelijk weten wat mag. Alle deelnemers hebben duidelijke regels nodig die voor iedereen gelden. We zullen dit probleem dan ook tot op de bodem laten uitzoeken, niet om de sport te verzwakken, maar om het alleen maar sterker te maken", aldus de teambaas.