'Transfer Nilsson naar Vitesse dichtbij'

Er is Vitesse heel veel aan gelegen om aanvaller Lasse Nilsson definitief aan te trekken. De Zweed speelde het afgelopen half jaar op huurbasis in Arnhem. Beide partijen zijn momenteel in een vergevorderd stadium wat betreft de onderhandelingen, aldus Voetbal International.

Nilsson is officieel nog eigendom van het Franse Saint-Etienne. De club uit de Ligue 1 heeft altijd verklaard anderhalf miljoen euro te willen vangen voor de Zweed, die in Frankrijk niet kon slagen.

Vitesse-trainer Theo Bos wil Nilsson heel graag in Arnhem houden. Volgens Bos is een definitieve transfer van de voormalig aanvaller van sc Heerenveen nodig om komend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de Eredivisie. Eerder moest Bos afscheid nemen van Ricky van Wolfswinkel, die voor FC Utrecht koos.

De door Saint-Etienne geëiste transfersom leek lange tijd een onoverkomelijk struikelblok, maar Vitesse wil Nilsson nu door middel van een 'creatieve oplossing' aantrekken. De Arnhemmers hopen deze week de transfer te kunnen afronden.

Nilsson verklaarde eerder al graag in de Eredivisie te willen blijven en niet meer te willen terugkeren naar Frankrijk.