'Ajax gaat wederom voor Elia'

Ajax zal deze week een officieel bod uitbrengen op FC Twente-aanvaller Eljero Elia, zo bericht De Telegraaf woensdag. De Amsterdammers zullen waarschijnlijk voor een bod van bijna tien miljoen euro gaan, terwijl de Tukkers twaalf miljoen euro voor de speler willen ontvangen.

Het wordt voor Ajax de tweede poging om Elia binnen te halen. De hoofdstedelingen probeerden in de winterstop van het afgelopen seizoen ook al de rappe vleugelspeler aan te trekken, maar hielden het uiteindelijk bij verdediger Rob Wielaert. De verwachting was dat Twente niet twee spelers naar Ajax zou laten vertrekken, waardoor de overgang niet door ging.

Nu Martin Jol trainer is geworden bij Ajax, lijkt de kans op de komst van de 22-jarige Elia te zijn toegenomen. De aanvaller heeft er nooit een geheim van gemaakt onder Jol te willen werken en verklaarde zich enkele weken geleden nog bereid om hiervoor naar Hamburger SV te verhuizen. Nu Jol echter vertrokken is bij de Duitse club, lijkt Ajax de grootste kanshebber op Elia te zijn geworden.

Elia was bij de vorige onderhandelingen persoonlijk rond met Ajax, de club waarbij hij als jeugdspeler nog moest vertrekken. De vleugelaanvaller liet na de verloren bekerfinale tegen sc Heerenveen al weten dat hij zijn laatste wedstrijd voor FC Twente had gespeeld. "Ik heb de toezegging van de voorzitter dat ik voor een bepaald bedrag weg mag," aldus het commentaar van Elia, die in Enschede nog een contract tot medio 2013 heeft.