WK zwemmen in gevaar

De organisatie van het WK Zwemmen in Rome zit in tijdnood. Veel faciliteiten zullen voor het kampioenschap dat van 17 juli tot 2 augustus gehouden zal worden mogelijk niet op tijd af zijn. Ook liggen er geldeisers op de loer.

"We kunnen niet ontkennen dat we problemen hebben. Tegenslagen kunnen omdraaien in iets positiefs. Je kunt jezelf niet verbeteren als het proces vanaf het begin gladjes verloopt," zegt tweevoudig olympisch zwemkampioen Domenico Fioravanti.

Dat de bouw vertraging heeft opgelopen, komt omdat het evenement plaatsvindt op het terrein waar normaal getennist wordt. Zo werden er de Rome Masters bij de mannen en het Italiaanse Open bij de vrouwen gehouden. Ook moest er gewacht worden op de Champions League finale die op 27 mei gehouden werd.

"Vanuit een reëel oogpunt kunnen we niet op tijd klaar zijn met de oplevering van het zwemstadion. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken, de WK zullen plaatsvinden in een schitterend Foro Italico. Vanaf 1 juli zullen de nationale ploegen hier aankomen. Dan zal alles klaar zijn," meldt organisator Roberto Diacetti.