[NBA] Uitslag Magic - Lakers

De spanning in de finale van de NBA is weer terug. De Orlando Magic won in eigen huis met 108-104 van de Los Angeles Lakers. Hiermee is de tussenstand op 2-1 gebracht in het voordeel van de Lakers.

Het was een avond van magische schoten voor de Magic. Meer dan zestig procent van alle schoten gingen raak voor de spelers van de thuisploeg terwijl de Lakers net boven de vijftig procent schoten. Dwight Howard herstelde zich van de twee eerder gespeelde wedstrijd. Daarin was de center goed onder controle gehouden door de verdediging van de Lakers. Gisteravond was hij niet te houden voor de heren in het purple and gold. Hij scoorde 21 punten en pakte veertien rebounds. Teamgenoot Rashard Lewis had evenveel punten maar moest het doen met slechts vijf rebounds en vijf assists. Rafer Alson voegde daar twintig punten aan toe terwijl Hedu Turkoglu achttien punten scoorde.

Bij de Lakers ging Kobe Bryant door met het spel dat hij in de eerdere wedstrijden liet zien. Hij was goed voor 31 punten en acht assists. Pau Gasol scoorde 23 punten maar de grote center uit Spanje pakte slechts drie rebounds. Trevor Ariza scoorde dertien punten en pakte zeven rebounds. De small forward, die een aflopend contract heeft, was zeer actief rondom de basket. De teleurstelling was wederop Andrew Bynum. De center kon geen vuist maken tegen de sterke Howard en kwam slechts tot vier punten.