Stekelenburg: "Van der Sar nog steeds de beste"

Elke Nederlandse keeper zal de komende jaren waarschijnlijk worden vergeleken met Edwin van der Sar, die jarenlang het doel verdedigde van het Nederlands elftal. Maarten Stekelenburg heeft bijvoorbeeld hiermee bij Ajax behoorlijk vaak te maken gehad.

"In mijn beginperiode bij Ajax werd ik tot vervelens toe met hem vergeleken, zelf deed ik daar nooit aan mee," zegt de huidige doelman van het Nederlands elftal tegen [i]Sportweek. "Ik zou de prijzen die hij heeft gewonnen straks graag op m'n cv hebben staan. Dat is maar voor een paar spelers weggelegd."

Stekelenburg bewondert de doelman van Manchester United enorm. "Hij is nog steeds de beste keeper van Nederland. Dus zo onlogisch is het niet dat de bondscoach contact met hem opneemt. Zeker niet op het moment dat zowel Henk Timmer als ik niet fit was."

Nu Nederland zich heeft geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika, bestaat de kans dat de naam van Van der Sar weer gaat rondzingen bij Oranje. Stekelenburg heeft hier echter geen last van. "Dat houd je toch. Van der Sar blijft Van der Sar. Maar ik heb in deze kwalificatiereeks bewezen dat het allemaal de goede kant opgaat. Het staat achterin prima, we geven weinig weg. Wat mij betreft gaan we zo verder."