Feyenoord kan komst Cissé vergeten

Sekou Cissé komt niet naar Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. Cissé's huidige werkgever Roda JC eist een hogere transfersom dan waar de Rotterdammers aanvankelijk op hadden gerekend. Hierdoor wordt de komst van de Ivoriaan financieel onhaalbaar voor De Stadionclub.

Feyenoord had een externe geldschieter bereid gevonden om de transfer van Cissé te bekostigen. In Rotterdam ging men er echter vanuit dat de 24-jarige aanvaller voor een bedrag van tussen de twee en drie miljoen euro te koop was. Roda JC vraagt nu echter minimaal het dubbele, waardoor het akkoord tussen de financier en Feyenoord niet meer aan de orde is.

De hogere transfersom voor Cissé is een fikse tegenvaller voor Feyenoord. De aanvaller had onlangs een goed gesprek met trainer Mario Been, waardoor de club dacht dat het zich een goede uitgangspositie had verworven in de strijd om de Ivoriaan.

FC Twente is nog niet afgehaakt voor Cissé. De Tukkers hebben financieel gezien meer mogelijkheden dan Feyenoord en kunnen door de mogelijke transfers van Marko Arnautovic en Eljero Elia wellicht nog meer geld vrijmaken om de aanvaller van Roda JC over te nemen.

De club uit Kerkrade verzekerde zich vorige week van een langer verblijf in de Eredivisie, waardoor de Limburgers sterker zijn komen te staan in de onderhandelingen met andere clubs. Technisch directeur Martin van Geel zal nu voor de hoofdprijs gaan inzake Cissé, die ook in de belangstelling staat van enkele clubs uit Frankrijk.