Stekelenburg: "Ik wil blijven"


Maarten Stekelenburg wil bij Ajax blijven nu Martin Jol trainer is geworden van de Amsterdammers. Tegen persbureau ANP zegt hij dat hij hoopt volgend seizoen weer een gooi te kunnen doen naar de positie onder de lat bij Ajax.

De keeper verloor dit seizoen na een blessure zijn plaats aan concurrent Kenneth Vermeer. "Ik ben wel kwaad geweest dat ik bij Ajax in maart plots op de bank terecht kwam", zegt Stekelenburg. "Marco Van Basten heeft mij niets laten merken voordat hij de voorkeur aan Vermeer gaf. Bij Ajax heb ik het besluit tijdens de resterende wedstrijden overigens nooit besproken. Na de laatste wedstrijd tegen FC Twente heeft Van Basten wel met me gepraat. Begrip voor zijn keus heb ik nog steeds niet, maar dat hij een andere visie heeft, maakt hem nog geen klootzak."

Volgend seizoen hoopt de eerste doelman van het Nederlands elftal weer een gooi te kunnen doen richting de titel. "Het is belangrijk dat de groep lang bij elkaar blijft, zodat Ajax kan groeien als team", beseft Stekelenburg. "Of we steunpilaren moeten terughalen? Ja, wie dan? Ik zou Clarence Seedorf graag hier terugzien hoor, maar ja je weet nooit of een extra ervaren man het verschil kan maken."

Als Van Basten volgend seizoen voor de groep had gestaan was de doelman deze zomer vertrokken richting het buitenland. "Om zelf meer ervaring op te doen lijkt de Engelse of Duitse competitie me wel wat",
begint Stekelenburg. "Toch wil ik voorlopig graag bij Ajax blijven. Als Van Basten was gebleven, zou de situatie anders zijn geweest. In aanloop naar het WK van volgend jaar is het toch belangrijk om elke
week te spelen."