Kovalainen rekent op zwaar weekend

Heikki Kovalainen gaat er vanuit dat komend weekend zwaar gaat worden. Het Formule 1-circus strijkt dan namelijk neer in Istanbul voor de Grand Prix van Turkije. Het circuit kent voornamelijk snelle bochten, waarmee de McLaren-bolide niet goed kan omgaan.

"We zullen het hier waarschijnlijk wat moeilijker hebben dan in Monaco," aldus Kovalainen tijdens de persconferentie. "Het circuit kent namelijk veel snelle bochten en daar worstelen we momenteel juist mee. Maar je weet maar nooit. In Bahrein en China was onze snelheid ook redelijk, dus misschien wordt het wel een redelijk weekend."

De Fin ziet overigens wel dat zijn ploeg vooruitgang aan het boeken is. "We zijn constant progressie aan het maken en als je kijkt naar het begin van het seizoen, is er een grote stap voorwaarts gezet. Er is echter ook nog veel werk te verzetten. We moeten gewoon gefocust blijven werken en uiteindelijk zal dat tot betere resultaten leiden."

Dit seizoen wist Kovalainen nog maar één keer in de punten te rijden. Dit deed de 27-jarige coureur op het circuit van China. Daar werd hij namelijk vijfde.