Mosley: "Start maar jullie eigen competitie"

FIA president Max Mosley heeft nogmaals aangegeven dat de FIA niet zal buigen voor de eisen van de FOTA. Alle aangesloten teams hebben zich onder voorwaarden ingeschreven bij de FIA, maar de organisatie lijkt hier niet op in te willen gaan.

Negen van de huidige deelnemende teams hebben zich onder voorwaarden voor het komende seizoen ingeschreven. Eén van de voorwaarde betreft het tekenen van een nieuwe Concorde Agreement voor twaalf juni. Bovendien zouden de kostenbesparende maatregelen van volgend jaar niet ingevoerd moeten worden.

Mosley gaf echter aan Motorsport Aktuell aan dat het niet mogelijk is om op zo'n kort termijn een nieuw Concorde Agreement te maken. Ook gaf hij aan dat wanneer de teams het niet met de FIA eens zijn, ze maar lekker zelf hun eigen kampioenschap moeten starten. "We kunnen op zo'n korte termijn geen Concorde Agreement tekenen voor 12 juni. We hebben een conflict en we zien wel hoe dat uit pakt. Ik zeg tegen hen: Als je je eigen regels wil bepalen, organiseer je maar zelf een kampioenschap. Maar wij houden de Formule 1. Wij bedenken de regels voor de Formule 1. Dat doen we al zestig jaar en dat blijven wij doen", aldus Mosley.

Als de teams daadwerkelijk de Formule 1 verlaten, kan de FIA het grote gat inmiddels makkelijk opvullen met de nieuwe teams. Er wordt geschat dat er, buiten FOTA teams, ongeveer vijftien nieuwe teams zich hebben ingeschreven bij de FIA. Stefano Domenicali heeft afgelopen week nog bevestigd dat wanneer de FIA de FOTA niet tegemoet komt, de inschrijving van de FOTA-teams ongeldig zal zijn.