[IndyCar] Doornbos houdt van ovals

Robert Doornbos eindigde gisteren in de kwalificatie voor de Milwaukee Mile op de twaalfde plaats. De Newman/Haas/Lanigan-coureur wijt dit aan de verkeerde afstelling van de auto. Zijn teamgenoot Graham Rahal mag vanavond als tweede starten.

"We hebben wat te veel risico genomen met de versnellingsbak. Onze versnellingen waren te lang en je wilt hier niet schakelen. Jammergenoeg werkte dit niet," zei Doornbos die van ovals begint te houden. "Elke oval verrast me weer, ze zijn allemaal zo anders. Ik wil al mijn vrienden uit Europa uitnodigen om deze klasse te proberen, want het is zo anders dan wat ik gewend ben. Elk weekend is een nieuwe verrassing. In de eerste training vandaag werd ik zelfs duizelig na de eerste paar ronden."

"De auto verandert elke ronde. Ik zou wel willen dat iedere auto een camera aan boord heeft, want dan kun je zien dat we in de race druk bezig zijn, vooral hier. Amerikanen houden van oval-races en ik begin er ook van te genieten. In Kansas ging het erg goed. Hier wat minder, maar de race zou wat beter moeten gaan."

Submitter:  Bron: FOK!sport