Bloemendaal naar finale EHL

Bloemendaal staat zondag in de finale van de EHL tegenover het Duitse Uhlenhorst. De landskampioen schakelde Rotterdam uit (4-3).

Lange tijd wist Pirmin Blaak zijn Rotterdamse ploeg in de wedstrijd te houden. De doelman voorkwam vier bijna zekere treffers van Bloemendaal. Maar tegen de strafcorner van Wouter Jolie had ook Blaak geen verweer. Noch tegen de gesleepte strafcorner van Olmer Meijer vlak voor het einde van het tweede kwart waar een overtreding van Willem Hertzberger aan vooraf ging. Hij kreeg de gele kaart.

Maar een goal van Phil Burrows, de vechtjas in de spits van Rotterdam, bracht de spanning terug. De gastheren kregen zelfs de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Specialist Sohail Abbas miste echter vanaf de kop van de cirkel. En Simon Child sloeg rakelings naast.

Rotterdam kwam er maar niet doorheen, ook niet tegen tien van Bloemendaal toen Jamie Dwyer even op het strafbankje plaats moest nemen. Amper terug op het veld scoorde Dwyer de derde treffer van Bloemendaal, na een fout van Abbas. De Pakistaan maakte zijn fout goed met een verwoestende strafcorner, in twee keer, op de lat die in de rebound door Burrows werd binnen gewerkt, 3-2. Maar vlak na de start van het vierde kwart was de marge alweer twee via een knappe goal van Ronald Brouwer, 4-2. Mark Knowles maakte het twee minuten voor tijd nog even spannend, 4-3.