Rijnsburgse Boys zaterdagkampioen na zege Vogels

Rijnsburgse Boys is vandaag zonder te spelen zaterdagkampioen geworden. De enig overgebleven concurrent Harkemase Boys verloor namelijk op eigen veld van IJsselmeervogels, waardoor Rijnsburg voor het eerst sinds 1990 weer eens de beste zaterdagamateurclub van Nederland is.

IJsselmeervogels speelde in Friesland een goede partij. Harkemase Boys kwam er niet echt aan te pas en keek na iets meer dan twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Lion Axwijk en Bram Meurs scoorden voor de Rooien. Een eigen goal van Henri de Graaf in de laatste minuut van de eerste helft bracht de spanning echter terug.

Jongeling Yannick Cornelisz was kort na rust echter succesvol voor IJsselmeervogels en bracht de marge weer op twee. Twintig minuten voor tijd scoorde Reinder Slager de 2-3, zodat de slotfase spannend werd. Doelman Peter Messemaker, die de afgelopen dinsdag blunderende en later opgestapte Martijn Middelbeek, verving, had in de slotfase nog enkele puike reddingen in huis. De stand veranderde daarom niet meer en zo konden de toekijkende Rijnsburgse Boys-spelers een feestje vieren.

Harkemase Boys - IJsselmeervogels 2-3 (1-2)
12. 0-1 Lion Axwijk 22. 0-2 Bram Meurs 45. 1-2 Henri de Graaf (eigen doelpunt) 50. 1-3 Yannick Cornelisz 70. 2-3 Reinder Slager