DOVO en Staphorst blijven in hoofdklasse

Vanmiddag stonden de laatste twee van in totaal vier duels om promotie en degradatie in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Zowel Staphorst als DOVO wist zich te handhaven op het hoogste niveau.

Staphorst, na een verloren beslissingsduel met PKC '83 als twaalfde geëindigd in de hoofdklasse C, moest het opnemen tegen de nacompetitiewinnaar van 1C, Roda Boys / Bommelerwaard. In Putten nam Roda Boys vroeg in de wedstrijd de leiding dankzij Mark van der Meijden, maar Martijn Brakke bracht Staphorst nog voor rust weer naast Roda Boys. Diezelfde Brakke zorgde in de tweede helft voor de 2-1, waarna Kenny van der Sluis in extra tijd de bevrijdende 3-1 scoorde.

DOVO, dat in de hoofdklasse B op de twaalfde plaats eindigde, moest in Wezep de degens kruisen met de winnaar van de nacompetitie in 1D, DETO. De Veenendalers kwamen na ongeveer een half uur op 1-0. Daniël Kops scoorde vanaf de stip, na een ook nog met rood bestrafte overtreding van Nebil Cimen. Zeven minuten voor tijd kreeg ook DETO een strafschop, die benut werd door Kevin Arnan. De wedstrijd eindigde dus in 1-1, waarna strafschoppen de beslissing dienden te brengen. DOVO-keeper Gerben Jan Ruizendaal werd vervolgens de held door twee penalty's te stoppen. Zijn teammaats maakten geen fout, waardoor DOVO dus in de hoofdklasse blijft.

Submitter:  Bron: FOK!sport