Westlandia brengt spanning terug in titelrace

Westlandia heeft gisteravond de spanning helemaal teruggebracht in de kampioenscompetitie van de zondagamateurs. De ploeg uit Naaldwijk wist de uitwedstrijd bij Baronie met 0-1 te winnen.

Afgelopen zondag ging Westlandia met 5-0 onderuit bij WKE, waardoor het wel een goed resultaat moest boeken in Breda om niet kansloos te worden in de titelrace. Baronie had gehoopt middels een zege een voorschot op de titel te kunnen nemen, maar kwam bedrogen uit. Een wilskrachtiger Westlandia nam voor rust de leiding door een goal van Sjors Verhagen en stond die niet meer af.

Baronie probeerde het in de tweede helft nog wel, maar echt grote kansen kwamen er niet. Pas diep in blessuretijd moest Westlandia-doelman Juriën Heskes een zeer belangrijke redding verrichten. Westlandia liet zelf overigens ook na om de score verder uit te bouwen.

Door de overwinning deelt Westlandia nu de koppositie met Baronie. Zondag zal Baronie uit moeten spelen bij WKE. Zeker is dat de ploeg die dan verliest geen kampioen meer zal worden. De definitieve beslissing valt dan pas op zondag 7 juni, als Westlandia en WKE elkaar treffen.

Baronie - Westlandia 0-1 (0-1)
0-1 Sjors Verhagen