Champions League blijft bij de NOS

De wedstrijden uit de Champions League zullen ook de komende drie seizoenen op dinsdag en woensdag live en in samenvattingsvorm te volgen zijn bij de NOS. Voor de uitzendrechten wordt deze keer veel minder betaald dan voorheen, aldus de NOS-directeur op de landelijke radio.

Voor de duels werd de afgelopen seizoenen een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro op tafel gelegd. Dit bedrag daalt nu echter naar tien miljoen euro per seizoen. Het rechtenbureau TEAM schreef reeds een tweede biedingronde uit vanwege de tegenvallende bedragen.

Even leek het er zelfs op dat de Champions League helemaal van het open net zou verdwijnen. Er wordt beweerd dat ook RTL Nederland een bod heeft gedaan op de rechten, dit in tegenstelling tot SBS Broadcasting.

De NOS krijgt wel meer bevoegdheden. Het aantal wedstrijden wordt uitgebreid en de samenvattingen van de wedstrijden op dinsdag keren weer terug. De Europa League zal daarentegen niet te zien zijn bij de NOS. "Daarvoor hebben we nu geen geld meer," aldus de verklaring.