Groningen staat internationals niet af

Drie spelers van FC Groningen zullen niet naar hun land afreizen voor interlandverplichtingen. Het betreft Oluwafemi Ajilore, Sepp De Roover en Tim Matavz. De duels stonden niet op de internationale kalender en de spelers zijn hard nodig in de play-offs tegen NAC Breda.

"Ons is om de vrijgave gevraagd van Ajilore, De Roover en Matavz", aldus de algemeen directeur van Groningen, Hans Nijland. "Maar zowel Nigeria, België als Slovenië spelen oefenwedstrijden die niet op de vooraf vastgestelde internationale speelkalender zijn gemeld en wij hebben de betreffende voetbalbonden laten weten dat wij de spelers in Groningen houden."

De internationals die wedstrijden spelen die op de FIFA-kalender voorkomen mogen wel afreizen naar hun land. "Hoewel een eventueel beslissingsduel snel volgt op de wedstrijd van zondag, zijn wij tevreden met het besluit van de KNVB om de wedstrijd op dinsdag 2 juni te laten spelen. In dat geval kunnen wij namelijk beschikken over een aantal internationals, die zich direct na de wedstrijd dienen te melden bij hun nationale teams", vervolgt Nijland.

"Marcus Berg, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman zitten in de voorlopige selectie van Zweden, Evgeniy Levchenko is opgeroepen voor twee WK-kwalificatieduels van Oekraïne en Tom Hiariej moet zich vervoegen bij het Nederlands beloftenelftal dat deelneemt aan het vermaarde internationale jeugdtoernooi van Toulon" aldus de algemeen directeur van FC Groningen.