[LMS] Verstappen gaat goed op Monza

Jos Verstappen is vandaag begonnen aan zijn eerste testsessie in de Lola-Aston Martin LMP1-wagen ter voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. De Limburger kroop op het circuit van Monza achter het stuur en halverwege de dag had hij de snelste tijd op het scorebord staan.

Tijdens de test reden verder nog de andere twee Aston Martin’s en een Spyker C8 Laviolette op het circuit. Hiermee is Verstappen echter wel sneller dan de reguliere rijders van het Britse team: "Het gaat geweldig. Ik stapte in en was meteen snel. De auto is makkelijk te besturen en zit erg comfortabel. We hebben nog het stoeltje aan moeten passen omdat mijn been er tegenaan schuurde, maar verder heb ik vijftien probleemloze rondes gereden."

"Het zicht is ook prima. De auto is echt waanzinnig en de remmen zijn geweldig. We hebben een klein beetje onderstuur, maar dat is wel prettig op Le Mans. Na drie rondjes reed ik al op de limiet. Ik ben dus heel erg tevreden."

Update:
Verstappen heeft de testsessie minder goed afgesloten. De coureur is met 300km/u in de muur gecrasht in de Parabolica. De coureur hield er alleen een zere hand en stijve nek aan over.