Renault verwachtte meer van Monaco

Renault slaagde er dit weekend, tijdens de Grand Prix van Monaco, weer niet in om het gewenste resultaat te boeken. Fernando Alonso werd nog wel zevende, maar Nelson Piquet behaalde de finish niet. Volgens de Braziliaan kwam dit door Sebastien Buemi, die voor hem reed.

Flavio Briatore, de grote baas van Renault, gaat er voorlopig van uit dat het in Turkije beter zal gaan. In deze race, die over twee weken wordt verreden, zal het team een aantal nieuwe onderdelen introduceren.

"De Grand Prix van Monaco was voor ons erg teleurstellend, omdat de omstandigheden ons niet hielpen. De race van Nelson eindigde door een ongeluk waar hij niets aan kon doen en Fernando kon niet veel uitrichten omdat hij vast zat in verkeer," liet Briatore na afloop van de race in Monaco weten. "Hoe dan ook, we weten dat Monaco altijd een aparte race is en het biedt enige troost dat we het zelfde tempo als onze rivalen hebben weten te rijden."

"We werken nog harder dan ooit en zullen bij de volgende race in Turkije weer wat nieuwe onderdelen introduceren," ging de Italiaan, die overigens optimistisch bleef, verder. "We hebben al aangetoond dat we snel kunnen reageren op de concurrentie en hopelijk kunnen we in de rest van het seizoen nog flink wat punten scoren."