Bronzen medaille voor Keizer en Van Iersel

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben zondag beslag gelegd op de bronzen medaille bij de World Tour in het Japanse Osaka.

In de strijd om de derde plaats wonnen Keizer en Van Iersel van de Amerikaanse Angie Akers en Tyra Turner. Dit is een schitterende prestatie, omdat de dames hun eerste ronde partij verloren, in totaal vijf driesetters speelden en wonnen van drie hoger geplaatste teams (Zhang Xi/Y. Huang – 3e geplaatst, Renata/Leão – 4e geplaatst en Günther/Banck – 11e geplaatst).

Het Nederlandse duo won de eerste set van de als 26e geplaatste Akers en Turner (21-19). Daarna was ook de tweede set een prooi voor onze als dertiende geplaatste landgenotes (21-18).

Sanne Keizer en Marleen van Iersel waren in de strijd om de derde plaats gekomen omdat ze in de halve finale verloren van de als eerste geplaatste Juliana Felisberta Silva en Larissa Franca. In de eerste set stond er al snel 21-11 op het scorebord. In de tweede set konden Keizer en Van Iersel langer bij blijven (21-18).

De derde plaats bij een World Tour is voor beide dames hun beste resultaat ooit. Sanne Keizer eindigde in 2005 in Montreal al eens op de vierde plaats met Marrit Leenstra. De negende plaats was tot vandaag het beste resultaat van Marleen van Iersel bij de World Tour. Dit resultaat behaalde ze drie keer met Marloes Wesselink en twee keer met Sanne Keizer.

Het Braziliaanse duo Larissa en Juliana heeft de World Tour in Osaka gewonnen. In de zeer spannende finale wonnen ze van hun als vijfde geplaatste landgenotes Maria Antonelli en Talita Antunes (26-24,19-21, 18-16).

Submitter:  Bron: FOK!sport