McLaren zit er goed bij in Monaco

Het Formule 1-team van McLaren kende vandaag een uitstekende dag in Monaco. Beide coureurs waren gedurende beide sessies bovenin te vinden en uiteindelijk sloot Lewis Hamilton de dag af als tweede achter Nico Rosberg en werd Heikki Kovalainen zevende.

"Rijden op Monaco is een spectaculair gebeuren; je kunt het met geen ander circuit vergelijken. Je krijgt echt zo'n apart gevoel hier, ik hou van deze baan. Het herinnert me er aan hoeveel ik van de Formule 1 hou," zei Hamilton na afloop van de trainingen. "Op basis van de prestaties van vandaag moeten we in Q3 kunnen komen en ik heb goede hoop dat we in de top vijf kunnen rijden."

Ook Kovalainen is te spreken over de start van het weekend. "Er was veel verkeer vandaag, maar dat is normaal voor Monaco. De runs van vandaag zeggen ons dat we hier meer competitief zijn. Het team heeft goed werk verricht en mijn auto was vanochtend meteen goed. Het belangrijkste is dat we ons constant verbeterd hebben. Er is nog wel wat werk te doen natuurlijk en verwacht dit weekend geen wonderen," zei de Fin die zich meteen weer indekte voor de rest van het weekend.