Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

Om half drie begon de return in de play-offs voor de Europa League tussen FC Groningen en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen heeft met speels gemak de tweede ronde van de play-offs om Europees voetbal bereikt. In een uitverkochte Euroborg werd FC Utrecht weggeveegd: 4-0.

Opnieuw was Marcus Berg, die afgelopen zaterdag al drie goals maakte voor de Groningers, de gevierde man bij de ploeg van Ron Jans. De Zweed maakte twee goals, waardoor zijn totaal in de play-offs op vijf komt. Na acht minuten was het raak voor de gastheren. Een schitterende actie van Andreas Granqvist zorgde voor een schietkans voor Berg, die feilloos Utrecht-doelman Wesley de Ruiter klopte(1-0). Utrecht bleef veel ruimte weggeven en kon niet voorkomen dat Groningen na een half uur een voorschot nam op de zege.

Sepp de Roover stuurde Berg weg, die op De Ruiter schoot. De rebound was een koud kunstje voor Goran Lovre: 2-0. Gonzalo Garcia verzuimde voor de pauze om het duel definitief op slot te gooien. Dat deed Berg zeven seconden in de tweede helft wél. De spits mocht alleen naar de Utrecht-goal en stifte magnifiek raak: 3-0. Invaller Tim Matavz strooide zout in de wonden door volledig vrijstaan de 4-0 binnen te schieten. En zo is Groningen finalist in de play-offs, waarin het uitkomt tegen NAC Breda, dat Feyenoord over twee wedstrijden klopte.

FC Groningen - FC Utrecht 4-0
9’ Berg 1-0
31’ Lovre 2-0
46’ Berg 3-0
64’ Matavz 4-0


Toeschouwers: 20.669
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Euroborg
Gele kaart: v.d. Laak (FC Groningen), Wormgoor, v.d. Gun (FC Utrecht)
Bijzonderheid: Berg mist penalty in 68e minuut. (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Matthijs/70), Levtsjenko (Meerdink/75), Berg, García (Matavz/62)

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Wormgoor, Shew-Atjon, Nesu, Silberbauer (Danso/57), v.Dijk, Caluwé (Maguire/71), George, Loval, v.d.Gun

Submitter:  Bron: FOK!sport