Räikkönen blijft bij Ferrari

Kimi Räikkönen heeft aangegeven dat zijn toekomst bij Ferrari ligt ongeacht of het Italiaanse team volgend jaar in de Formule 1 uit komt of niet. De uitspraak van de Fin volgt op het bericht dat Ferrari een rechtzaak tegen de FIA over de budgetlimiet verloren heeft.

Ferrari heeft aangegeven volgend jaar niet in de Formule 1 uit te willen komen, tenzij de regels veranderd worden. De inschrijving sluit echter al op 29 mei, dus veel tijd is er niet meer. Daarom komen de teambazen morgen bijeen om te praten over het alternatieve plan dat de FOTA wil lanceren om kosten te besparen in de sport.

Räikkönen denkt ondertussen dat Ferrari zich wel in gaat schrijven voor het seizoen 2010. "Ik ben er vrij zeker van dat we niet uit de Formule 1 gaan verdwijnen. Maar goed, ik weet het niet 100% zeker natuurlijk. Ik heb nog steeds een contract met ze en we racen in veel verschillende categorieën, dus ze vinden wel wat voor me," aldus de Fin.

"Ik werk voor Ferrari en we zijn een grote familie. Het is mijn werk en dit is het team waar ik voor wil racen. Wat ze ook doen, ik ga met ze mee."

Räikkönen gelooft dat als de grote teams uit de Formule 1 vertrekken de sport niet meer hetzelfde zal zijn. "In mijn ogen gaat de Formule 1 vooral over de grote teams. We racen samen en proberen het beste er uit te halen. Dat is mijn mening, maar iedereen heeft er eigen ideeën over," zei de Fin die denkt dat als Ferrari, McLaren en BMW vertrekken de sport veel prestige zal verliezen.