Genoa-duo vertrekt naar Internazionale

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het definitief. Diego Milito en Thiago Motta verruilen Genoa voor de Italiaanse kampioen Internazionale. Dit verklaarde Genoa-voorzitter Enrico Preziosi gisteravond aan een Italiaanse televisiezender.

Preziosi sprak de volgende woorden: "Ik heb vandaag met Inter-voorzitter Massimo Moratti gesproken en we hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Milito en Motta aan het einde van dit seizoen. Het was een moeilijke beslissing, maar ik bedank hen voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Er waren financiële en technische redenen voor deze transfers."

Milito is dit seizoen clubtopscorer bij Genoa met twintig goals. De 29-jarige Argentijn had hier slechts 29 optredens voor nodig. De 26-jarige Braziliaanse middenvelder Motta was na blessureleed bij Barcelona en Atlético Madrid clubloos, maar greep bij Genoa zijn kans om zich weer te bewijzen. Hij speelde 25 duels en maakte zes doelpunten.

Als onderdeel van de transfer verruilt Robert Acquafresca Inter voor Genoa. De spits is momenteel actief voor Cagliari, waarvoor de jeugdinternational twaalf competitiegoals maakte. Ook de 27-jarige Sergio Floccari van Atalanta Bergamo gaat naar Genoa. Hij maakte dit seizoen eveneens twaalf doelpunten.