[NBA] Uitslag Cavs - Magic

De Cleveland Cavaliers hebben tijdens deze play-offs weinig problemen gekend. Eerst werden de Detroit Pistons met 4-0 verslagen. Vervolgens gingen de Atlanta Hawks met dezelfde cijfers onderuit. Gisteravond mochten de heren uit Cleveland aantreden tegen de Orlando Magic in de finale van het oosten.

De Cavs hebben het reguliere seizoen als beste team in de NBA afgesloten en zijn met de Los Angeles Lakers, de verliezend finalist van vorig jaar, torenhoog favoriet voor de titel. Gisteravond gingen ze met 106-107 onderuit thuis tegen de Magic. Dwight Howard liet zich weer van zijn beste kant zien. De center scoorde dertig punten en pakte dertien rebounds. De Turkse forward Hidayet Turkoglu voegde daar vijftien punten en veertien assists aan toe. Rashard Lewis scoorde 22 punten en pakte zeven rebounds.

LeBron James bleef als een leider vechten tot het laatste moment. De MVP van dit jaar scoorde 49 punten en gaf acht assists. Verder voegde Maurice Williams daar zeventien punten aan toe. De Braziliaanse center Anderson Varejeo scoorde veertien punten en pakte zes rebounds. De volgende wedstrijd is vrijdagavond.