Alonso: "Misschien laatste keer Monaco"

Nu er diverse teams dreigen de Formule 1 te verlaten is er ook een coureur die bang is voor zijn zitje in 2010, Renault dreigt ook te stoppen. Oud-wereldkampioen Fernando Alonso heeft geen zin om bij een kleiner team te rijden.

Tegen Autosport zei de Spaanse Renault-coureur het volgende: "Het is bijzonder zorgwekkend. Ik probeer me in Monaco honderd procent te richten op de race, maar dat was de afgelopen week niet eenvoudig, omdat ik niet weet of dit mijn laatste keer is in Monte Carlo."

"Ik vind het raar dat niemand lijkt te beseffen hoezeer we de sport in de afgelopen twee maanden beschadigd hebben. Ik snap niet waarom we een paar nieuwe teams willen, en niet alleen zeven grote teams kwijt raken, maar ook tien van de beste coureurs ter wereld. Op deze manier is de Formule 1 niet langer interessant. Als de grote teams de Formule 1 verlaten, heb ik geen zin om met kleine teams te racen. Dat is geen Formule 1 meer en er zijn genoeg andere raceklasses," aldus Alonso. Momenteel staat de Spanjaard zevende in het wereldkampioenschap.