Ferrari: "Formule 1 wordt Formula GP3"

Het team van Ferrari noemt de lijst met nieuwe teams die zich hebben aangemeld voor deelname aan de Formule 1 in 2010 een lachertje. Het Italiaanse team vraagt zichzelf zelfs af of de sport voortaan niet beter "Formule GP3" genoemd kan gaan worden.

Het team van Ferrari noemt de lijst met nieuwe teams die zich hebben aangemeld voor deelname aan de Formule 1 in 2010 dan ook een lachertje en vraagt zich af of men de sport nog serieus neemt. Dit valt te lezen in een persbericht dat het team vandaag uit stuurde.

Kort voordat bekend werd dat het team de rechtszaak tegen de FIA rondom de budgetlimiet verloor, toonde het team haar frustratie over de nieuwe teams. Volgens de nieuwe teams en de FIA zou, wanneer de aanklacht van Ferrari toegekend zou zijn, de inschrijvingen en deadline ernstig in gevaar zou brengen en mogelijk zelfs de deelnames van de nieuwe teams op het spel zou zetten.

Ferrari zegt geschokt te zijn door de nieuwe inschrijvingen en gelooft niet dat deze teams het imago van de Formule 1 goed zullen doen. "Wij konden onze ogen niet geloven toen wij de lijst met namen zagen vanochtend. Toen we naar de lijst keken, die gisteren in Parijs naar de pers lekte, vroegen wij ons af of iemand überhaupt vierhonderd euro wil betalen om naar deze teams op de tribune te kijken", aldus het team in een officieus persbericht.

Het persbericht werd afgesloten met: "Kan een wereldkampioenschap met dergelijk teams, met alle respect, dezelfde waarde hebben als de huidige Formule 1, waar teams als Ferrari, autofabrikanten en teams met een grote historie aan deelnemen? Zouden we de sport niet gewoon "Formule GP3" gaan noemen?"