[LMS] Verstappen bevestigd voor Le Mans

We berichtten al eerder dat Jos Verstappen zou gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans voor het team van Lola-Aston Martin. Het team heeft Verstappen's deelname vandaag officieel bekend gemaakt.

De Nederlandse coureur zal tijdens de 24 uur race op het circuit La Sarthe deelnemen in een LMP1 auto. Verstappen is geen onbekende met de wedstrijd. In 2008 werd de coureur nog kampioen in de LMP2 klasse tijdens hetzelfde evenement.

"Toen ik kennismaakte met het Aston Martin Racing-team en ik de Aston Martin LMP1 zag had ik meteen een goed gevoel. Bovendien staat het team onder leiding van David Richards van Prodrive en dat wekte bij mij veel vertrouwen. Ik heb altijd gezegd dat ik wilde racen, maar alleen in een professioneel team. Hier voldeed Aston Martin volledig aan. Ik ga mijn steentje bijdragen", aldus de Limburgse coureur over het team.

"Op 25 mei gaan we op Monza testen met het team. Dan zal ik kennis maken met de auto en er aan wennen. Het is de laatste test voordat we naar Le Mans gaan. Het rijden in een coupé is nieuw voor mij. Doordat de auto gesloten is, zal ik minder zicht hebben. Dat is één van de dingen waar ik aan moet wennen. Het is een geweldige auto om te zien en het geluid van de V12 motor is het mooiste van allemaal", vervolgt Verstappen lovend.

"Over de toekomst hebben we het nog niet gehad. Ik hoop dat we snelle coureurs zullen hebben, maar ik heb er vertrouwen in dat ik in de snelste Aston Martin tijdens Le Mans zal rijden."