Bos leider in Olympia's Tour

Theo Bos is de eerste leider van Olympia's Tour van dit jaar. De renner kwam in de ploegentijdrit over 8,3 kilometer in Amsterdam als eerste over de streep voor zijn ploeggenoten van het Rabobank Continental Team. Daarachter eindigde Van Vliet-EBH als tweede voor KrolStonE.

In de proloog werden niet de echte tijden voor het klassement gerekend, maar de eerste acht teams kregen bonificatieseconden met een maximum van vijftien die bestemd waren voor de Raboploeg.

"Met wie de trui zou krijgen, zijn we vooraf helemaal niet bezig geweest. Het liep zo. Ik zag op een gegeven moment dat ik nog één man voor me had en toen die afgaf, was het gewoon mijn beurt. Als sprinter trek je dan vervolgens hard door naar de streep. Ik was gewoon lucky," zei een blije Bos na afloop.

Toch verwacht hij de trui niet tot het einde vast te kunnen houden. "Het zou best kunnen dat ik het oranje vasthoud tot zondag. Ik ben ondertussen sterk genoeg om waaieretappes te overleven, al kun je altijd de slag een keer missen. Maar in de Limburgse heuvels zijn al mijn ploeggenoten gewoon sterker en waarschijnlijk nog wel een paar anderen ook. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik ga er bepaald niet vanuit dat ik Olympia's Tour 2009 win."