Westra wint Tour de Picardie

Lieuwe Westra heeft de eindzege behaald in de Tour de Picardie. Zijn leidende positie kwam op de slotdag niet meer in gevaar.

De ochtendrit ging over 84,5 kilometer en liep uit op een massasprint na langdurig kopwerk van de renners van Vacansoleil. Sergey Lagutin reed na de zaterdagetappe wederom lange tijd op kop van het peloton. In de laatste 3 kilometer van de rit kwam sprinter Borut Bozic ten val. Westra kwam in de massasprint als zeventiende over de streep in dezelfde tijd als winnaar Robbie McEwen.

Vanmiddag volgde een rit over 95,5 kilometer. De Fransman Yoann Offredo van La Francaise des Jeux won solo deze slotrit. Daarachter won Jimmy Casper de sprint van het peloton. De leidende positie van Westra kwam in deze rit niet meer in gevaar.

Een blije ploegleider Hilaire Van Der Schueren zei dat het zweet en tranen heeft gekost en hij meent dat het een ongelofelijke teamprestatie was. “Zoals deze zeven jongens drie etappes achtereen de koers controleren is magistraal,” aldus de Vlaamse ploegleider. Eindwinnaar Westra deelt de mening van de ploegleider en zegt: “Het was heel lastig en we hebben het niet kado gekregen. Dit maakt het alleen maar mooier.”

Submitter:  Bron: FOK!sport