Hiddink: "Chelsea moet haar selectie verjongen"

Guus Hiddink heeft bij Chelsea erop aangedrongen de selectie drastisch te gaan verjongen. Hiddink is van mening dat het team niet breed genoeg is om langdurige blessures op te vangen.

Ondanks dat Hiddink na dit seizoen vertrekt bij Chelsea en terugkeert naar Rusland, is hij niet te beroerd om The Blues nog van wat advies te voorzien. "Er zijn drie groepen bij Chelsea. De groep van 18-23, 23-27 en 28-32", aldus Hiddink tegenover de Sunday Mirror. "Ik denk dat de groep van 28 tot en met 32 te groot is. Er is een te grote kans dat zij geblesseerd raken."

"Het is lastiger voor een 32-jarige dan voor een 24-jarige voetballer om van een blessure te herstellen." Ook is Hiddink van mening dat jonge voetballers meer concurrentie brengen, wat het algehele niveau omhoog brengt. "Het is goed voor de jongens, omdat er dan vers bloed het team binnenstroomt", legde de oefenmeester uit.

"Voetballers spelen tegenwoordig zeer veel officiële duels. Op een gegeven moment wordt dat teveel. Als je spelers achter de hand hebt, is dat alleen maar goed", besloot Hiddink.