Van Gaal lijkt woorden terug te nemen

Louis van Gaal verklaarde afgelopen week dat hij geen spelers van AZ in zijn kielzog mee zou nemen. De nieuwbakken trainer van Bayern München lijkt hier echter toch wat nuance in te willen aanbrengen.

"In principe doe ik het niet", krabbelde Van Gaal al wat terug. "Als er geboden wordt op spelers van AZ, dan zou ik me daarin kunnen mengen. Alleen zal het niet zo zijn dat ik de eerste ben die op spelers biedt. Dat vind ik niet op zijn plaats", luidde de verklaring van Van Gaal tegenover RTV-NH.

Stijn Schaars en Sergio Romero werden al volop genoemd als aankopen van Van Gaal. "Nee, dat gebeurt op dit moment zeker niet", is Van Gaal duidelijk. "Ik wacht rustig af en ik zie wel wat er op me afkomt."

Ook AZ-preses Dirk Scheringa liet weten dat Bayern geen spelers van AZ over zal nemen. "Karl-Heinz Rummenigge heeft dat toegezegd." Rummenigge zou op de officiële website van de club uit Beieren het bericht zetten dat er geen spelers van AZ naar München gaan. Dit is echter nog steeds niet gebeurd.