Shearer woedend op arbiter Webb

Newcastle United is door een 0-1 nederlaag tegen Fulham weer terug in de degradatiezone. Op St. James' Park werd vooral veel nagepraat over een afgekeurd doelpunt van United-spits Mark Viduka, kort na rust.

De bezoekers uit Londen stonden al op voorsprong toen Viduka de gelijkmaker binnenkopte uit een hoekschop van Danny Guthrie. Scheidsrechter Howard Webb keurde het doelpunt echter af, omdat Kevin Nolan een overtreding zou hebben gemaakt op Fulham-goalie Mark Schwarzer.

Arbiter Webb was afgelopen maandag de vierde official bij het rechtstreekse degradatieduel tussen Newcastle en Middlesbrough. Webb zag toen een overtreding van Nolan over het hoofd waaruit Newcastle gelijkmaakte. De thuisploeg versloeg Middlesbrough uiteindelijk met 3-1.

Manager Alan Shearer was niet te spreken over het afgekeurde doelpunt van Viduka. "We zijn erg teleurgesteld. Ik heb geen idee waarom dit geen geldig doelpunt zou zijn," reageert Shearer tegenover Sky Sports.

"Misschien heeft het doelpunt van maandag hier wel iets mee te maken. In mijn ogen hoef je niet voor een keeper aan de kant te gaan. Volgens mij stond één van de Fulham-spelers meer in de weg dan Kevin Nolan."

Newcastle United staat door de nederlaag één punt achter Hull City. The Magpies gaan op de laatste speeldag op bezoek bij Aston Villa, terwijl Hull kampioen Manchester United ontvangt. Het doelsaldo is in het voordeel van het team van Shearer.