'A1GP-race naar TT-circuit'

Niet Zandvoort, maar Assen zal volgens de geruchten op 16 mei 2010 gastheer zijn van de Nederlandse Grand Prix van het nieuwe A1GP-seizoen. De baas van de raceklasse Tony Teixeira zal morgen waarschijnlijk naar Nederland komen om een vijfjarig contract te sluiten met het TT-circuit.

Met de komst van de A1GP heeft Assen na de Champ Car Series in 2007 weer een groot autosportevenement naar het TT-circuit weten te halen. De baan is bekend vanwege de TT-motorraces die er de laatste zaterdag van juni gehouden worden en ook staan de Superbikes er ieder jaar aan de start. Dat er nu een nieuwe klasse bij komt, is de danken aan de verruiming van de vergunning, zodat er meer geluid toegestaan is bij de twaalf geluidsdagen.

De afgelopen jaren stond de seizoensopening van de A1GP nog op het circuit van Zandvoort gepland. Daar was de race altijd uitverkocht en was een groot succes. Daarom is de verrassing groot dat de race nu naar Assen verplaatst wordt. Directeur van circuitpark Zandvoort Eric Weijers is dan ook verrast. "Vooralsnog kunnen wij geen commentaar geven; de berichten die op internet circuleren zijn noch door A1 Grand Prix, noch door het TT-Circuit van Assen officieel bevestigd. Wanneer dit mogelijk gebeurt zullen wij uiteraard met een reactie komen."