McClaren: "We geloven er in"

Steve McClaren heeft laten weten dat FC Twente 'het geloof' heeft om prijzen te winnen. De oefenmeester van de ploeg uit Enschede liet dit, in aanloop naar de bekerfinale van aanstaande zondag, weten.

"Dat is cruciaal," liet McClaren in een reactie weten. "Door grote wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld zijn we gegroeid. De halve finale tegen NAC was het schoolvoorbeeld. We kwamen achter, maar wankelden niet. We geloven er in elk geval in. Dat is heel belangrijk."

De Brit maakte ook een vergelijking met de start van het seizoen. Toen verloor FC Twente, in de derde voorronde van de Champions League, van Arsenal. "We begonnen heel goed, twintig minuten lang. Daarna vielen we terug. Niemand dacht dat we ook maar een kans hadden."

In de ogen van de oefenmeester is dat ook de reden om alsnog een prijs te winnen. "Dat helpt je steeds weer over een drempel. We hebben dit seizoen geleerd dat we kunnen winnen van Schalke 04, dat we mogelijkheden hebben tegen Manchester City. Dat is een proces dat spelers moeten doormaken."

Maar dat is in de ogen van McClaren niet het enige. "Ook vorig seizoen speelde FC Twente al heel goed. Bij mijn komst vond ik echter dat de club te veel afhankelijk was van één speler. Alleen Blaise N'Kufo maakte de goals. Daar hebben we met succes verandering in gebracht."

N'Kufo kon de woorden van zijn trainer alleen maar beamen. "Ik kan daardoor met iets minder druk spelen. Als er een fase is waarin ik niet scoor, zijn er genoeg andere jongens die dat doen. Een hele stap voorwaarts. Het elftal heeft dat ook nodig."

De aanvaller staat al zes seizoen bij De Tukkers onder contract. In 2004 speelde FC Twente de bekerfinale ook al. Destijds maakte N'Kufo ook al deel uit van de selectie. Uiteindelijk verloor de ploeg van FC Utrecht. "De teleurstelling is er nog steeds. Ik hoop dat we het zondag kunnen rechtzetten. Het moet er in zitten. Dit is misschien wel het sterkste elftal waarin ik al die jaren heb gespeeld."