Nederland onder 17 in EK-finale

Nederland staat weer eens in de finale van een Europees Kampioenschap. Het Nederlands elftal onder 17 won in de halve finale van Zwitsterland.

Voor de tweede keer in de geschiedenis staat het Nederlands elftal onder 17 jaar in de finale van het Europees kampioenschap. Coach Albert Stuivenberg en zijn team versloegen Zwitserland met 2-1. Shabir Isoufi en Luc Castaignos scoorden voor rust voor Nederland. Na de pauze maakte Janick Kamber de Zwitserse treffer.

Vlak voor het eindsignaal had Zwitserland nog een enorme kans op de gelijkmaker. Even stokte de adem, maar een seconde later buitelden de Nederlandse spelers over elkaar heen. "De ontlading, de opluchting en de blijdschap was enorm", beschrijft Stuivenberg op de KNVB-site. "Ook op de bank. Sommigen van ons zijn volgens mij tien jaar ouder geworden tijdens die laatste minuten. Maar het resultaat mag er zijn. We hebben iets geweldigs bereikt."

In de finale staan de jonge mannen van Stuivenberg tegenover de winnaar van de andere halve finale tussen gastland Duitsland en Italië. Die wedstrijd vindt later vandaag plaats.