[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Carolina Hurricanes hebben verrassend de Boston Bruins uitgeschakeld en een plaats in de Eastern Conference-finale afgedwongen. In de extra tijd maakte Scott Walker, die volgens velen eigenlijk geschorst had moeten zijn vanwege een 'sucker punch' in de vijfde wedstrijd, de winnende 3-2.

De Hurricanes hadden verrassend een 3-1 voorsprong in de serie tegen de Boston Bruins, maar de laatste twee wedstrijden verloren zij redelijk kansloos. De verwachting was dan ook dat de als eerste geplaatste Bruins het dan ook af zouden maken in de beslissende zevende wedstrijd, maar de Hurricanes bleken ware 'Game 7' specialisten. Carolina-forward Chad LaRose grapte: "We wilden gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen om ervaring op te doen."

Byron Bitz bracht de Bruins op een 1-0 voorsprong na bijna acht minuten spelen. Zes minuten later scoorde de ervaren Rod Brind'Amour de gelijkmaker vlak nadat hij een flinke bodycheck moest verwerken van Patrice Bergeron. In de tweede periode bracht Sergei Samsonov de Hurricanes op voorsprong met een intikker, waarna Milan Lucic de Bruins weer op 2-2 bracht in de derde periode.

De Bruins hadden gedurende wedstrijd vaker puckbezit doordat zij veel meer face-offs wonnen, maar konden dit niet omzetten in schoten op doel en goals. Beide ploegen hadden namelijk nagenoeg evenveel schoten op doel: 37 voor Carolina, 36 voor Boston. Bovendien bleek Cam Ward, de goalie van de Hurricanes, wederom uitstekend bestand tegen de druk. Met de gelijke stand op het bord stopte hij vervolgens alle veertien schoten die hij op zich afkreeg.

Zijn tegenstander, Tim Thomas, moest echter in de extra tijd capituleren op het schot van de de hele wedstrijd uitgefloten Walker, die vandaag voor het eerst in de play-offs in de eerste line speelde. "Niemand verdiende het vandaag meer dan Scotty. Hij heeft veel over zich heen gekregen de afgelopen paar dagen, maar hij blijft altijd hard werken," aldus topscorer Eric Staal.

De Hurricanes ontmoeten in de finale van de Eastern Conference de Pittsburgh Penguins, die ook zeven wedstrijden nodig hadden om de Washington Capitals te verslaan.