[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De Red Wings hebben zich in de beslissende zevende wedstrijd ten koste van de Anaheim Ducks geplaatst voor de Western Conference-finale. De eindstand in de wedstrijd was 4-3 dankzij een late goal van Dan Cleary drie minuten voor tijd.

De voornaamste reden voor de winst van de Red Wings was de breedte van de selectie. Waar de Ducks vooral afhankelijk zijn van Ryan Getzlaf, Corey Perry, Bobby Ryan en Teemu Selanne kunnen bij de Red Wings elke avond weer andere spelers opstaan. Dat bleek deze wedstrijd wel, want sterspelers Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg, Marian Hossa en Johan Franzen scoorden allen niet. De doelpuntenmakers waren dit keer Jiri Hudler, Darren Helm, Mikael Samuelsson en Dan Cleary.

Ook deze wedstrijd waren de Red Wings weer sterker dan de Ducks. De Red Wings lieten veertig schoten op doel noteren, de Ducks 27. Alleen in de tweede periode waren de Ducks sterker. In deze periode scoorden beide ploegen twee goals. In de eerste periode bracht Jiri Hudler de Red Wings op voorsprong met een powerplay-goal. Hij veranderde een schot van Johan Franzen van richting langs de wederom goed keepende Jonas Hiller. "We hebben vier lines die kunnen scoren, en dat is belangrijk in de play-offs. Je wilt dat iedereen zich lekker voelt en deel uitmaakt van het team.", aldus Hudler.

Darren Helm bracht de Red Wings op 2-0 na ruim een minuut spelen in de tweede periode. Met een enorme versnelling schaatste hij langs alle Anaheim-verdedigers om alleen voor Hiller te komen. Dit buitenkansje liet hij niet liggen. Vijf minuten voor het einde van deze periode halveerde Teemu Selanne deze voorsprong, maar Mikael Samuelsson herstelde snel de marge van twee goals met een wrist shot. Perry maakte binnen een minuut 3-2 door een powerplay-goal te maken.

Bobby Ryan scoorde in de derde periode de gelijkmaker door een pass van Perry langs Detroit-goalie Chris Osgood te tikken alvorens Dan Cleary de belangrijkste goal van zijn leven maakte. "Het is fantastisch om zo'n gebalanceerde aanval te hebben waarin iedereen kan scoren. Dit maakt ons namelijk een stuk lastiger te verdedigen, aangezien de tegenstander zich niet alleen op onze eerste twee lines kan focussen," aldus captain Niklas Lidstrom.

De Detroit Red Wings ontmoeten in de finale van de Western Conference de Chicago Blackhawks. Dit betekent een herhaling van de Winter Classic van dit jaar.