[IJshockey] Uniek contract voor Van Biezen

DESTIL Trappers heeft Peter van Biezen voor zes seizoenen gecontracteerd. De 26-jarige Tilburger zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder het vernieuwde contract, dat in het ijshockey overigens erg uniek is vanwege de lange duur ervan.

Van Biezen komt sinds 2001 uit voor de DESTIL Trappers en is erg blij met zijn nieuwe contract. Een aantal ijshockeyclubs uit binnen- en buitenland wilden de speler ook graag hebben. "Ik heb goede gesprekken met diverse clubs gehad en open kaart gespeeld met René de Hondt. Daarna heb ik alle aanbiedingen naast elkaar gelegd en besloten voor Trappers te kiezen", lichtte hij zijn keuze toe.

René de Hondt, technisch manager van de DESTIL Trappers, is van mening dat de contractverlenging van Van Biezen in het toekomstbeeld past. "We willen gaan werken met een kern van Nederlandse spelers aangevuld met sterke buitenlanders. We zijn ervan overtuigd dat je jonge spelers kunt opleiden én prijzen kunt winnen. Deze visie is uitvoerig doorgesproken met onze nieuwe coach Mark Pederson en hij deelt onze mening."