Bruyneel: "We zijn er gewoon bij"

Johan Bruyneel verwacht dat Astana gewoon aan de start van de Tour de France zal verschijnen. De wielerploeg uit Kazachstan zit op dit moment in de financiële problemen. De internationale wielrenunie (UCI) heeft de opdracht gegeven om deze voor 31 mei op te lossen.

"Misschien is het onder een andere vlag en met een andere sponsornaam, maar wij zijn er straks gewoon bij," liet Bruyneel weten.

Mocht Astana niet aan de verplichtingen kunnen voldoen, dan verliest men de ProTour-licentie. "Voor multinationals doet zich nu de unieke mogelijkheid voor om zich vlak voor de Tour te verbinden met het beste wat aan de start van het grootste sportevenement van dit jaar verschijnt," aldus de Belg. "Om midden in het seizoen, een maand voor de Tourstart, Alberto Contador, Lance Armstrong, Levi Leipheimer en al die andere jongens in dienst te krijgen. Voor zo'n opportunity moet toch belangstelling zijn."

Astana heeft al sinds de aanvang van het nieuwe seizoen geldproblemen en loopt zelfs achter met het uitbetalen van salarissen. "Er bestaan diverse mogelijkheden na 31 mei," ging Bruyneel verder. "De Kazachse federatie kan aan al haar verplichtingen voldoen en we gaan verder met deze ploeg en sponsors. Lukt dat niet dan wordt de licentie in beslag genomen en houdt de Astana-formatie op met bestaan. Dan moet ik kijken of ik voor de ploeg een andere oplossing heb om dit team in stand te houden."