Barcelona wint Copa del Rey

FC Barcelona heeft stap één van de treble voltooid. Het won in Mestalla de Copa del Reyfinale, ten koste van Athletic Club de Bilbao: 1-4.

De openingsfase was voor Athletic. Nadat José Manuel Pinto, de vervanger van Víctor Valdés, allereerst een poging van Javi Martínez had gestopt werkte Gaizka Toquero een minuut later alsnog de bal in het Catalaanse net. Barcelona kwam vervolgens beter in de wedstrijd en zette de Basken met de rug tegen de muur. Echt grote kansen leverde dit echter niet op, en dus moest er zwaarder geschut aan te pas komen. Touré Yaya, die als centrale verdediger werd opgesteld, passeerde een man en schoot van ver net langs de paal binnen: 1-1.

Ook na de tegentreffer waren Los Leones niet in staat om het spelbeeld te doen kantelen. De aanstaande kampioen van Spanje kwam vlak voor rust zelfs bijna op voorsprong, maar een vrije trap van Dani Alves miste het doel van Gorka Iraizoz op een haartje na. Na de thee werd het spel grimmiger, maar nam Barcelona ook het heft in handen, en daarmee de leiding. Allereerst kon Lionel Messi een rebound binnenwerken, alvorens Bojan een mooi uitgespeelde aanval besloot met een geplaatst schot: 1-3.

De club uit Bilbao speelde verslagen, kon onmogelijk nog iets uitrichten wat ook maar een beetje gevaar zou opleveren voor het doel van Pinto. Na ruim een uur spelen werd het zelfs nog erger voor de Basken, toen Xavi een vrije trap in de kruising knalde. Naar het slot toe geloofden de Catalanen, met het oog op het slot van de competitie en de Champions League-finale, het wel en speelden ze het simpel uit. Samuel Eto'o liet nog enkele malen na om de vijfde treffer te maken alvorens het laatste fluitsignaal klonk.

Athletic Club de Bilbao - FC Barcelona 1-4
9' Gaizka Toquero 1-0
31' Touré Yaya 1-1
55' Lionel Messi 1-2
58' Bojan 1-3
64' Xavi 1-4

Stadion: Mestalla, Valencia
Arbiter: Luis Medina Cantalejo
Gele kaart: David López, Koikili (Athletic), Touré Yaya, Lionel Messi, Seydou Keita (Barcelona)

Opstellingen:

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili; Yeste, Orbaiz (Etxeberria/62), Javi Martínez, David López (Susaeta/59); Llorente, Toquero (Vélez/62).

FC Barcelona: Pinto; Dani Alves, Touré Yaya (Sylvinho/89), Piqué, Puyol; Xavi (Pedro/88), Busquets, Keita; Messi, Eto'o, Bojan (Hleb/84).

Submitter:  Bron: FOK!sport