[NHL] Uitslag Ducks - Red Wings

De Detroit Red Wings zijn er niet in geslaagd om de serie tegen de Anaheim Ducks vroegtijdig af te maken. Ook hier is een beslissende zevende wedstrijd nodig; de Ducks wonnen wedstrijd zes met 2-1. Man van de wedstrijd was Ducks-goalie Jonas Hiller die 38 van de 39 schoten op doel wist te stoppen.

De Ducks leken in de vorige wedstrijd vermoeid in hun 4-1 verliespartij, maar herstelden zich vanavond goed. Ryan Getzlaf en Corey Perry zorgden voor de twee goals van de Ducks in de tweede periode. De aansluitingstreffer Johan Franzen laat in de derde periode was te laat om nog aanspraak te maken op de overwinning. In deze laatste periode hadden de Red Wings maar liefst achttien schoten op doel, maar Hiller voorkwam dat de Ducks nog een overtime periode moesten spelen.

De sleutel tot de overwinning was de beperkte ruimte die de Ducks gaven aan de Red Wings. Anaheim-coach Randy Carlyle hierover: "Detroit heeft veel getalenteerde spelers. Als je ze de ruimte geeft kunnen ze de puck erg snel rondspelen waardoor je achter de feiten aanloopt." Collega-coach Mike Babcock dacht dat het vooral aan de motivatie lag: "De Ducks spelen voor hun laatste kans, en zeker in het begin waren zij een stuk feller. We verloren daardoor teveel duels en konden de druk niet op onze tegenstander houden."

Aan het einde van het duel kwamen er een hoop emoties los. Marian Hossa en Ryan Getzlaf begonnen een gevecht, en niet veel later stonden ook Pavel Datsyuk en Scott Niedermayer tegenover elkaar. Tegelijkertijd gooiden ook Brian Rafalski, die vijf wedstrijden op rij miste voor de Red Wings, en Perry hun handschoenen op het ijs. Vooral Niedermayer, Rafalski, Hossa en Datsyuk zijn spelers die normaal gesproken niet vechten tijdens de wedstrijden. Getzlaf en Perry hebben dit daarentegen wel al eerder laten zien. Het is nu de vraag of er nog schorsingen komen na deze vechtpartijen.