[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Boston Bruins hebben de play-offserie tegen de Carolina Hurricanes in leven gehouden en de stand in de serie op 3-3 gebracht. Ditmaal werd er in een uitwedstrijd met 4-2 gewonnen. Nu kunnen zij het thuis afmaken in de beslissende zevende wedstrijd.

De Bruins kwamen al na twee minuten op voorsprong via Marc Recchi. De veteraan tikte een pass van Patrice Bergeron binnen. Drie minuten later was het alweer 2-0 door een slap shot van verdediger Steve Montador. Byron Bitz van de Bruins zorgde voor een screen zodat Carolina-goalie Cam Ward geen zicht op het schot had.

Matt Cullen hield de Hurricanes nog even in de wedstrijd door in de tweede periode de 2-1 te scoren, maar Boston scoorde via Marc Savard en Chuck Kobasew nog tweemaal in dezelfde periode om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De goal van Sergei Samsonov in de derde periode veranderde daar niets meer aan.

Opvallend was dat in deze wedstrijd de Hurricanes 33 schoten op doel hadden en de Bruins slechts 19. Toch waren de Bruins over het algemeen gevaarlijker en waren hun schoten kansrijker. Bovendien wonnen de Bruins meer één-tegen-éénduels. Hier kwam vaak nog een goede kans uit. Een voorbeeld hiervan was de tweede goal van de Bruins waarbij Byron Bitz tweemaal de puck veroverde in de zone van de Hurricanes om in de aanval te blijven. Uiteindelijk maakte Montador hieruit de belangrijke 2-0.