Mosley spreekt FOTA nog deze week

Max Mosley zal nog deze week met de FOTA om de tafel gaan zitten om de ophef rond de nieuwe regelgeving te bespreken. Dat heeft de FIA vandaag bekendgemaakt.

De bijeenkomst volgt op de luide kritiek van verschillende teams op de vrijwillige budgetlimiet. Grote teams als Ferrari en Renault hebben al gedreigd de Formule 1 te verlaten als de huidige plannen voor een limiet doorgaan.

Ferrari is vooral het tweeledige karakter van de regels een doorn in het oog. Renault spreekt in een vandaag uitgegeven persverklaring van frustraties over de handelswijze van de FIA, die volgens het team alle voorstellen van de FOTA-leden consequent heeft genegeerd zonder de leden zelf te raadplegen. Volgens Renault zouden de voorstellen van de FOTA onder andere een gelijke of zelfs grotere reductie in uitgaven opleveren. Het team wil gelijke regels voor ieder team en een beter bestuur van de Formule 1, waarin alle partijen hun aandeel hebben.

Italiaanse kranten denken dat Ferrari wel eens in een andere serie zou kunnen gaan racen. Daarbij worden onder andere de Le Mans Series en misschien ook een Amerikaanse serie genoemd.