[WTCC] Monteiro bestraft

Tiago Monteiro is naar aanleiding van een klacht van het BMW Team Germany uit de definitieve uitslag van de tweede race in Marrakech geschrapt. Het Duitse team had een klacht ingediend tegen de SEAT-fabriekscoureurs die volgens het team de regels overtreden hadden.

Door de klacht van het Duitse team waren de resultaten tot op heden nog onder voorbehoud. De SEATs zouden volgens het team namelijk de restricties rondom de turbodruk hebben overtreden tijdens de race in Marokko.

De technische delegatie van de internationale autosportbond FIA kon echter geen overtredingen vinden in de auto's van Yvan Muller, Gabriele Tarquini en Jordi Gene. Op de data uit de auto van Monteiro was echter wel te zien dat de limiet overschreden was.

De WTCC-organisatie kwam met de volgende verklaring: "Met in acht neming van een speling van 0,4 bar op de turbodruklimiet over beslissing WTCC_24.02.2009_5 ingesteld door het FIA Touring Car Bureau, zijn de auto's gecontroleerd. De limiet was niet overschreden door drie van de auto's. De ECU van Monteiro's auto toonde echter twee pieken boven de limiet. Daarom is besloten de Portugees te schrappen uit de uitslag van de tweede race waarin hij zevende werd."

Door deze beslissing schijven Franz Engstler en Tom Coronel een plaats op de in de tweede race. Het podium met Muller, Tarquini en Gene blijft echter hetzelfde.

Reigning champion Muller therefore retains his 12-point lead over Tarquini in the standings, with Schnitzer BMW's Augusto Farfus the best non-SEAT driver in fifth place, 20 points behind Muller.